همایش ها

اخبار مرکز آموزش های مجازی دانشگاه محقق اردبیلی آماده ارائه خدمات به دانشجویان
رئیس گروه استعدادهای درخشان، برنامه ریزی آموزشی و آموزش های مجازی دانشگاه محقق اردبیلی از آمادگی مرکز آموزش های مجازی این دانشگاه جهت ارائه خدمات به دانشجویان خبر داد.
دکتر علی خالق خواه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با اعلام این خبر، گفت: آموزش های مجازی یکی از جدیدترین و کارآمدترین اشکال آموزش‌های از راه دور هستند که برای فراگیران امکان یادگیری در هر زمان و مکان را فراهم می¬نماید.
وی با بیان اینکه این دوره از طریق اینترنت و شبکه های وب جهانی ارائه می شود و از نرم افزارهایی استفاده می‌کند که امکان برقراری ارتباط را برای دانشجویان در نقاط مختلف فراهم می سازد، افزود: اشتیاق به آموزش مجازی در طول چند سال گذشته در تمام دنیا و به خصوص در کشورهای برخوردار از فن آوری ارتباطات الکتورنیکی، افزایش یافته است.
خالق خواه تصریح کرد: دانشگاه های زیادی در دنیا، در کنار دروس عادی خود به ارائه دروس از طریق اینترنت نیز مشغول هستند و این همزمان با پدید آمدن دانشگاه های مجازی است که از سیستم آموزشی تمام الکترونیک برخوردار هستند.
رئیس گروه استعدادهای درخشان، برنامه ریزی آموزشی و آموزش های مجازی دانشگاه محقق اردبیلی تاکید کرد: آموزش مجازی نه تنها مواد آموزشی کلاس ها را ارائه می دهد؛ بلکه دانشجویان می توانند از طریق اینترنت با استاد ملاقات کرده، تکالیفشان را تحویل داده و در آزمون ها حضور یابند. اساتید نیز می توانند با استفاه از امکانات شبکه، درس داده، امتحان گرفته و نمره امتحانی دانشجویان را وارد کنند مدیران دانشگاه ها نیز با استفاده از ابزارهای مدیریتی شبکه، می توانند امکانات ارائه دروس، انخاب استاد، زمان بندی ترم، مدیریت مالی و غیره را فراهم نمایند.
وی با بیان اینکه هم اکنون دانشگاه های الکترونیک متعددی در قاره های آمریکا، اروپا، آسیا، آفریقا و اقیانوسیه به آموزش مجازی دانشجویان خود مشغول هستند، تصریح کرد: در چند سال گذشته روند رو به رشدی از این دانشگاه ها در کشورهای عربی همسایه ایران دیده می شود و در حال حاضر نیز اکثر دانشگاه های معتبر داخلی اقدام به تاسیس و پذیرش دانشجو در این زمینه و تربیت آنها پرداخته اند.
خالق خواه ادامه داد: در این زمینه دانشگاه محقق اردبیلی آموزش مجازی را راه اندازی نموده و در ترم تابستان امسال سه مورد درس را به صورت مجازی برگزار نمود و در ترم های آینده نیز تعدادی از دروس با همکاری دانشکده های مربوطه اجرا خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: مرکز آموزش مجازی دانشگاه در تلاش است تا برای سال آینده مجوز برگزاری دوره های تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را اخذ نماید.
رئیس گروه استعدادهای درخشان، برنامه ریزی آموزشی و آموزش های مجازی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به ویژگی های مهم دوره¬ های مجازی، گفت: عدم نیاز به حضور فیزیکی دانشجو، عدم وابستگی کلاس درس به زمان خاص، کیفیت بالای ارائه دروس، پشتیبانی و ثبت‌نام از تعداد زیاد دانشجو در یک درس، صرفه‌جویی در هزینه، حفظ شان و حریم فرهنگی دانشجو و خانواده، سلامت و آرامش روحی و روانی دانشجو از جمله این ویژگی ها هستند.
خالق خواه همچنین عدم نیاز به ساخت ساختمان ها و امکانات فیزیکی، عدم نیاز به حضور فیزیکی استاد و دانشجو، تشکیل کلاس های درس و ارتباط تعاملی میان استاد و دانشجو در هر لحظه و هر زمان، استفاده از بهترین سبک های یادگیری با استفاده از ترکیب محتوای مختلف اعم از فیلم، انیمیشن، صوت، تصویر و غیره، دسترسی به  مطالب و محتوای درس بدون وابستگی به زمان و مکان، برگزاری سمینارها و وبینارهای داخلی و بین المللی، حضوراساتید میهمان در جلسات دفاعیه، استفاده ویدئو کنفرانس به منظور برگزاری جلسات، کارگاه های آموزشی کارکنان به صورت مجازی را از مزایای آموزش مجازی عنوان کرد.
وی با اشاره به پتانسیل های آموزش مجازی گفت: برگزاری ترم تابستان به صورت غیر حضوری، برگزاری واحدهای درسی در نیمسال های اول و دوم، برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی به صورت ویدئو کنفرانس، برگزاری دوره های تخصصی برای ادارات و صنایع، استفاده ویدئو کنفرانسی از سامانه جهت ارتباط با همکاران و هیات علمی و دانشکده های اقماری، برگزاری دوره های مجازی برای همکاران و دانشجویان متقاضی و صرفه جویی بیش از سه و نیم میلیارد ریال را از جمله این پتانسیل ها برشمرد.
رئیس گروه استعدادهای درخشان، برنامه ریزی آموزشی و آموزش های مجازی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: با توجه به محدودیت مالی و در راستای اقتصاد مقاومتی با تلاش همکاران که با تکیه بر دانش فنی خود، بدون خرید حتی یک سرور و هزینه های اضافی فقط با دو میلیون و 400 هزار تومان موفق به راه اندازی مرکز گردیدند، هم اکنون سه گروه درسی با تعداد 110 دانشجو و همکاری دو تن از اساتید در ترم تابستان در حال برگزاری می باشد.

1396/6/23 | ساعت : 18:24